In de aanloop naar Kerstmis vraagt u zich misschien af: zal ik dit jaar een grote kunstkerstboom kopen? Kunstbomen zijn voordeliger dan hun echte tegenhangers en vergen geen onderhoud. Sommige mensen vinden ze echter minder esthetisch en niet zo traditioneel als een echte boom. Maar er zijn tal van redenen waarom investeren in een kunstboom dit jaar voordelig kan zijn.

Het is milieuvriendelijker

Een goedkope kunstkerstboom is 100% recycleerbaar en wordt gemaakt van materialen zoals polyester en PVC. Ze worden vervaardigd met energie-efficiënte apparatuur en zijn niet afhankelijk van bomen die in het wild groeien. Echte kerstbomen worden elk jaar gekapt en zijn dus niet hernieuwbaar. De hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de productie van kunstbomen is ook te verwaarlozen in vergelijking met echte bomen.

Je hoeft geen water te geven

Echte bomen moeten tijdens de feestdagen vochtig gehouden worden, maar kunstbomen hoeven geen water te krijgen. Dit komt omdat het geen levende bomen zijn. De naalden van een echte kerstboom zijn levend weefsel, wat betekent dat ze water uit de grond opnemen en CO2 afgeven. Dit proces heet transpiratie. De naalden van een kunstboom leven echter niet en hebben dus geen water nodig.

Ze zijn veel goedkoper

Echte bomen zijn duur en vaak een eenmalige investering omdat ze maar één seizoen te gebruiken zijn. Kunstbomen zijn veel goedkoper, en u kunt een goed uitziende boom krijgen voor ongeveer 20 pond.

Ze stinken niet

Echte bomen ruiken heerlijk, maar ze geven ook chemicaliën af die schadelijk zijn voor zowel mensen als huisdieren. De vluchtige organische stoffen in echte bomen kunnen hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken bij mensen die er gevoelig voor zijn. Ook huisdieren kunnen last krijgen van de giftige stoffen in echte bomen. Kunstbomen daarentegen geven geen schadelijke chemicaliën af en hebben geen geur.

Ze gaan jaren mee

Net als andere huishoudelijke artikelen moet u een echte kerstboom elk jaar vervangen. Een kunstkerstboom kan echter jaren meegaan, dus u hoeft er maar één te kopen. Zelfs na vele jaren gebruik blijft een kunstboom er goed uitzien.

Een kunstboom kopen?

Echte bomen zijn geweldig, maar ze vereisen aandacht en onderhoud. Dit betekent dat u ze water moet geven en moet controleren op ongedierte. Ze zorgen ook voor meer huishoudelijk afval. Investeren in een kunstboom is een geweldige manier om geld te besparen en het milieu te helpen. Kunstbomen zijn gemakkelijk te onderhouden en zien er net zo goed uit als echte.