Of u nu een beginner bent die gewoon wat aarde onder de nagels wil krijgen, of een doorgewinterde pro die zijn huidige ruimte wil opwaarderen, een tuin is een geweldige manier om wat tijd buiten door te brengen. De voordelen van tuinieren gaan veel verder dan het besparen van geld en het opleuken van je maaltijden. Het kan ook een geweldige manier zijn om in contact te komen met je natuurlijke kant en nieuwe mensen te ontmoeten. Het beste is dat zelfs als je weinig ruimte hebt, je niet veel hoeft uit te geven om je eigen tuin aan te leggen. Bij je bezoek aan Garden Center Wemmel zijn hier enkele tips om een tuin aan te leggen met een budget.

Het hele jaar door groenten telen

Het kweken van groenten binnenshuis is een van de beste manieren om geld te besparen, en het is ook een geweldige manier om het hele jaar door verse groenten te hebben. Om dit te doen, heb je organische grond van hoge kwaliteit nodig, verrijkt met compost of meststof. Je hebt ook potten of bakken nodig voor je planten, en een plek om ze in te zetten, zoals een zonnig raam. Je zult je planten de hele dag door voldoende water en verzorging willen geven, zodat ze kunnen groeien.

Een andere optie voor wie niet veel ruimte heeft, is tuinieren in bakken. Of u nu sla in een pot of tomaten in een container wilt planten, met deze optie kunt u uw eigen groene dingen onderweg kweken. Je kunt zelfs kleine tuinbedden thuis bouwen als je buiten een behoorlijke ruimte hebt waar je kunt werken. Deze bedden zijn gemakkelijk te onderhouden en nemen slechts een paar vierkante meter in beslag.

Kweek bloemen voor uw huis

Een geweldige manier om te beginnen met tuinieren met een budget is om wat bloemen te kweken voor je huis. Bloemen zijn niet alleen mooi en een aanwinst voor je huis, maar ze zijn ook een natuurlijke luchtzuiveraar. Door bloemen te kweken in je huis of kantoor, kun je helpen de lucht om je heen schoner en gezonder te houden. Plus, bloemen zijn relatief eenvoudig te kweken en kosten niet veel.

Bouw een tuin met verhoogde bedden

Als u weinig ruimte hebt, kunt u het beste verhoogde bedden gebruiken. Verhoogde bedden zijn een geweldige manier om ruimte te maximaliseren. Als je maar een kleine achtertuin hebt, of zelfs een balkon in een appartement, kun je toch een mooie tuin creëren met verhoogde bedden. U kunt ze bouwen met timmerhout en zware stenen, en ze gaan jaren mee!

Een balkontuin aanleggen

Een van de meest betaalbare manieren om een tuin aan te leggen is door gebruik te maken van uw balkon. U kunt planten kweken in containers of op de grond. Dit laatste is een goede optie voor mensen die huren en zich niet willen vastleggen op een langdurige tuinaanleg. Als je besluit om aarde op de grond te gebruiken, overweeg dan om wat kiezels of rotsen toe te voegen om de grond te bedekken zodat het niet te modderig en vies wordt. Je kunt ook proberen je ruimte af te dekken met een zeil of een kleed voordat je je zaden plant.

Creatief worden met container tuinieren

Tuinieren in bakken is een geweldige manier om ruimte te besparen en uw tuin ook betaalbaarder te maken. Denk eens aan al die bloempotten, urnen en andere bakken die je in huis hebt staan en die stof aan het verzamelen zijn. In plaats van ze te vullen met vuil of prullaria, kunt u er planten in laten groeien! U kunt kiezen uit een aantal verschillende soorten potten voor verschillende delen van uw tuin. Buiten kun je bloemen planten in vintage melkflessen of mooie kleipotten, of binnen kun je kruiden en groenten planten. Van zelfgemaakte plantenbakken tot hergebruikte voorwerpen zoals frisdrankflessen, er zijn tal van opties als het gaat om tuinieren in bakken.

Tuinieren in potten kan een geweldige optie zijn als je een beetje groen in je ruimte wilt brengen zonder al te veel geld uit te geven. Je kunt zelfs creatief zijn en iets nieuws proberen met de voorwerpen die je al in huis hebt – zorg er gewoon voor dat ze eerst schoon zijn!

Samenvatting

Als u een tuin wilt aanleggen, maar niet veel geld te besteden hebt, zijn hier enkele tips om het voor elkaar te krijgen.

– Plan je tuin alsof je volledig op een budget zit. Koop alleen wat absoluut noodzakelijk is en raak nog niet te enthousiast over het idee van een mooie tuin.

– Als je toegang hebt tot gratis grond, gebruik het! Misschien is het wel beter dan het dure spul uit de winkel.

– Ga op zoek naar planten die goed groeien in potten. U kunt potten kopen of potten uit eerdere tuinen opnieuw gebruiken.

– Kijk of er bij jou in de buurt tuinclubs of -cursussen zijn waar je zaden kunt vinden en kunt leren hoe je planten op de juiste manier kunt verzorgen zonder dat het je veel geld kost.

– Kom naar ons Tuincentrum in Brussel en ervaar onze zeer scherp geprijsde tuinaccessoires en planten, mét een uitgebreid advies.