Het kiezen van de juiste tuinontwerp ideeën is niet altijd gemakkelijk. Het is een uitdaging waar veel mensen mee worstelen. De meeste mensen zijn bijvoorbeeld niet goed in het visualiseren van hoe verschillende lay-outs eruit kunnen zien in hun eigen achtertuin. Hoewel dit moeilijk kan zijn, is het een belangrijke stap bij het kiezen van de juiste tuinontwerpideeën. Good Gardn helpt u daar graag bij. Als u klaar bent om te beginnen, lees dan deze ultieme gids voor het kiezen van de juiste tuinontwerpideeën.

Weet wat je wilt

De eerste stap is te weten hoe u wilt dat uw achtertuin eruit ziet. Als u op zoek bent naar inspiratie, zijn Pinterest of Houzz beide geweldige bronnen. Je kunt er veel foto’s vinden die je helpen bij het visualiseren van een bepaald ontwerp. Als je al een idee in gedachten hebt, dan is de volgende stap om uit te zoeken welke planten en bloemen je wilt gebruiken. Dit kan enige tijd in beslag nemen, aangezien er veel verschillende soorten planten en bloemen zijn. De beste manier om dit te doen is door te praten met een plaatselijke hovenier of tuinexpert. Zij kunnen u specifieke suggesties geven op basis van uw geografische locatie en het klimaat. Als het bijvoorbeeld erg koud wordt in de winter, zullen zij planten aanbevelen die deze omstandigheden gemakkelijker overleven dan andere.

Trek het in de grond

Een van de beste manieren om tuinontwerpideeën te kiezen is om uw plannen in de grond te tekenen. Op deze manier kunt u zien hoe het er daadwerkelijk uit zal zien in uw achtertuin. Deze methode werkt beter dan alle andere. Dit omdat u in staat bent om te zien hoe het eruit zou zien in uw achtertuin. U krijgt een veel beter idee van hoe het eruit zal zien en of u overal wel de ruimte voor heeft. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken of alles de eerste keer wel perfect zal zijn, omdat niets permanent zal zijn. Als u later iets verandert, is dat niet erg, want het is maar krijt!

Plan uw tuininrichting

De eerste stap bij het kiezen van de juiste tuinontwerpideeën is het plannen van de indeling van uw tuin. Begin met te bedenken wat u met uw tuin wilt doen; dit zal helpen bij het bepalen van de grootte, vorm en locatie van uw tuin. Bepaal vervolgens welke planten u in uw tuin wilt hebben. Denk aan de verschillende aspecten van elke plant, zoals hoogte en kleur, en houd rekening met eventuele seizoensgebonden overwegingen (bijvoorbeeld bloemen die alleen in bepaalde seizoenen bloeien).

Nu je hebt nagedacht over de verschillende planten die je in je tuin wilt hebben, is het tijd om na te denken over de plaatsing ervan. Kies een indeling die het beste past bij de planten die u hebt gekozen. U hebt bijvoorbeeld gekozen voor veel eenjarige bloemen met een korte levensduur. Maar ook voor enkele meerjarige heesters. U kunt overwegen een informeel patroon van perken en borders te gebruiken voor de eenjarigen en een geordende opstelling voor de heesters. Is de indeling van uw tuin eenmaal gemaakt? Dan is het tijd om na te gaan hoeveel ruimte er beschikbaar is voor de beplanting. Houd rekening met de hoeveelheid zonlicht die elk gebied ontvangt om een succesvolle plantruimte te creëren. Tot slot moet u rekening houden met de toegangswegen voordat u een ontwerp maakt voor de buitenruimte van uw huis.

Kies je planten voor het bed en je bent klaar om te gaan

De eerste stap bij het kiezen van de juiste tuinontwerpideeën is het kiezen van de planten voor het perk. Als je eenmaal weet welke planten je in je tuin wilt zetten, is het tijd om te beslissen over een lay-out. Er zijn veel verschillende indelingen die je kunt gebruiken en ze hebben allemaal hun eigen voordelen. Een rij planten is bijvoorbeeld heel zinvol als je vierkante of rechthoekige potten gebruikt, omdat je er dan gemakkelijk voor kunt zorgen dat alles netjes op een rij staat. Als u echter ronde of ovale potten gebruikt, zijn rijen misschien niet het beste idee, omdat ze dan niet goed aansluiten op uw potten.

U kunt ook overwegen hoeveel ruimte u hebt. Als je maar weinig ruimte hebt, is het misschien het beste om je tuin zo dicht mogelijk bij elkaar te houden zodat het niet te veel ruimte inneemt in je achtertuin. Een lange en dunne tuin is misschien beter voor iemand die meer ruimte in zijn achtertuin heeft, maar niet veel hoge planten in de weg wil hebben. Welk ontwerp je ook kiest, zorg ervoor dat het past bij je behoeften en dat het zinvol is in termen van hoeveel ruimte het in beslag zal nemen en welk type bloemen of planten het meest geschikt zijn voor het klimaat waar je woont.

Voeg kleurrijke accenten toe

Het kiezen van de juiste tuinontwerp ideeën kan moeilijk zijn, maar het is een belangrijke stap in het ontwerpen van uw tuin. Een manier om een aantrekkelijke achtertuin te creëren is door kleurrijke accenten toe te voegen. Dit zal helpen om meer aandacht te trekken en uw tuin er esthetisch aantrekkelijk uit te laten zien. Maak een wandeling rond het huis en let op eventuele knallen van kleur die u opmerkt. Dit kan een fel oranje boom zijn, een paarse struik, of zelfs kleurrijke bloemen verspreid over het gazon. Als u iets ziet dat uw aandacht trekt, gebruik het dan als inspiratie voor uw eigen ontwerpproject. Als u bijvoorbeeld ziet hoe de oranje boom afsteekt tegen het groene gras, gebruik dit dan als inspiratie voor uw eigen achtertuinontwerp. Plant verschillende bomen met verschillende kleuren, zodat ze contrasteren met elkaar en met het gras en andere planten in uw tuin.

Conclusie

Om te komen tot de juiste tuininspiratie is niet altijd gemakkelijk. De meeste mensen zijn bijvoorbeeld niet goed in het visualiseren van hoe verschillende lay-outs eruit zouden kunnen zien in hun eigen achtertuin. Hoewel dit moeilijk kan zijn, is het een belangrijke stap bij het kiezen van de juiste tuinontwerpideeën. Als u klaar bent om aan de slag te gaan, lees dan deze ultieme gids voor het kiezen van de juiste tuinontwerpideeën.