Een van de belangrijkste factoren bij het ontwerpen van een tuin is de sfeer die u wilt creëren. Is de tuin beschut of zal hij van veraf te zien zijn? Zal de tuin worden gebruikt voor formele gelegenheden of als een plek om te ontspannen? Verschillende planten werken beter in verschillende omgevingen en als je weet hoe je de juiste plant voor de juiste tuin moet kiezen, kun je de perfecte sfeer creëren. Een van de gemakkelijkste manieren om de juiste sfeer in uw tuin te bereiken is door landschapselementen toe te voegen. Door uw tuin in te richten met natuurlijke materialen zoals planten en bloemen, draagt u bij aan de sfeer van de ruimte en creëert u een verborgen oase. Hier zijn enkele van de meest voorkomende planten en bloemen die in tuinen worden gebruikt om de juiste sfeer te bereiken. Om tuinmaterialen aan te schaffen kunt u naar een tuincentrum gaan. Wij hebben voor u een tuincentrum overzicht.

gras voor een natuurlijke look

Gras is een populaire keuze voor natuurlijk ogende tuinen. Het gras kan op veel verschillende manieren worden gebruikt en voegt een gevoel van rust toe aan elke ruimte. Om een natuurlijk ogende tuin te creëren, moet u de juiste tint groen gebruiken.

Varens voor een schaduwrijke plek

Varens zijn een geweldige aanwinst voor elke schaduwrijke plek in uw tuin. Varens geven textuur en kleur, en vormen een interessante achtergrond voor bloemen of andere planten die de voorkeur geven aan meer zonlicht. Als u een beschutte en ontspannende tuinsfeer wilt creëren, zijn varens perfect voor u. Ze doen het vooral goed bij de ingang van uw tuin, waar ze kunnen dienen als een natuurlijke afscherming van voorbijgangers. Varens doen het ook uitstekend in rotstuinen.

Iris voor afzondering

Iris is een populaire plant voor tuinen. Ze is niet alleen een mooie aanwinst voor elke tuin, maar ze helpt ook een elegante en besloten sfeer te scheppen. U kunt irisplanten in het midden van uw tuin gebruiken, of u kunt ze gebruiken als een accentstuk langs de rand van uw tuin. Als ze op de juiste manier worden geplant, zullen ze kleur en intrige toevoegen aan elke omgeving.

roos voor schoonheid en geur

De roos is een bekende favoriet voor tuinen. Rozen worden gebruikt voor hun schoonheid en geur, die het hele jaar door kan worden geoogst. Rozen trekken ook bestuivers aan, waardoor ze uitstekende tuinplanten zijn. Bloeiende rozen blijven 2 weken tot 3 maanden staan. Rozen zijn er in vele kleuren, van pastels tot meer levendige tinten van roze en rood.

Tulpen voor een levendige uitbarsting van kleur

Een van de meest populaire planten voor tuinen zijn tulpen. Tulpen staan bekend om hun levendige kleuren en geven elke tuin, hoe groot of klein ook, een uitbarsting van schoonheid. Ze kunnen in trossen worden geplant of als een eenkleurige lijn met andere bloemen. De kleuren van tulpen variëren van helder geel en oranje tot donker paars en blauw, zodat u genoeg mogelijkheden hebt om uit te kiezen. U kunt ook overwegen om enkele paarse viooltjes of gele narcissen toe te voegen als u een lichtere uitstraling in uw tuin wilt bereiken.

Madeliefjes voor eenvoud en charme

Madeliefjes zijn niet alleen een symbool van onschuld en zuiverheid, ze zijn ook gemakkelijk te kweken. De eenvoudige, delicate bloemen kunnen onder de meeste omstandigheden gedijen, waardoor ze een goede keuze zijn voor nieuwe tuiniers. Madeliefjes worden vaak samen met andere planten geplant omdat ze kleur geven terwijl de andere planten hoogte en groen bieden.

Conclusie

Veel van de planten en bloemen die in tuinen worden gebruikt, worden vaak over het hoofd gezien. Veel mensen zullen bijvoorbeeld een boom of struiken planten om een centraal punt in hun tuin te creëren. Ze denken echter niet altijd aan de kleinere decoraties zoals planten en bloemen. Door deze elementen aan uw tuin toe te voegen, kunt u de perfecte sfeer creëren. Een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen is door de juiste soorten planten en bloemen te kiezen voor de omgeving van uw tuin. Als je een afgezonderd gebied wilt met formele gelegenheden, moet je bomen en struiken planten rond de buitenomtrek van je tuin en dan wat meer delicate planten binnen toevoegen.

Tuincentrum Nederland heeft een overzicht van tuincentra bij u in de buurt.