Het is weer die tijd van het jaar waarin velen van ons op zoek gaan naar de perfecte kunstkerstboom om te kopen. Er zijn verschillende redenen waarom u dit jaar zou moeten overwegen een kunstboom te kopen in plaats van een echte. Kunstbomen zijn ook veel veiliger en gemakkelijker op te slaan dan echte, en dan hebben we het nog niet eens over de prijs. Dus als je dit jaar moet kiezen tussen een kunst- of een echte kerstboom, zijn hier zeven redenen waarom kunstbomen beter zijn dan de echte:

Wat zijn echte kerstbomen?

Echte kerstbomen worden in de natuur gekweekt. Het zijn meestal pijnbomen die worden geoogst zodat we ze als kerstboom kunnen gebruiken. Helaas vernietigt het oogsten van deze bomen het milieu en schaadt het ook wilde dieren, vooral reptielen en amfibieën, dus het is niet iets wat we elk jaar willen doen.

Echte kerstbomen groeien niet binnenshuis, dus je moet een plek buiten vinden om ze te planten. Je moet ze ook water geven en zorgen dat ze uit de buurt blijven van dingen die vlam kunnen vatten door hun naalden. Met zoveel andere manieren om hetzelfde effect te krijgen zonder al dat extra gedoe, lijken echte bomen niet zo’n geweldig idee.

Ze laten geen naalden vallen

Echte kerstbomen behoren tot de mooiste bomen ter wereld, maar ze hebben één groot nadeel: ze laten heel veel naalden vallen. Ze laten zelfs zoveel naalden vallen dat je er in de loop van een kerstseizoen ongeveer 80 pond van moet opzuigen. Bovendien stinken ze en kan je huis er een beetje rommelig uitzien, vooral als je huisdieren of kleine kinderen hebt die in de verleiding kunnen komen om de naalden op te eten. Echte kerstbomen zijn prachtig, maar ze hebben een paar grote nadelen. Ten eerste zijn ze moeilijk fris en groen te houden. Je moet ze regelmatig water geven zodat ze niet uitdrogen. Dit kan een probleem zijn als je geen toegang hebt tot een tuin of een gootsteen, en beperkt bent tot wat je de boom water kunt geven.

Ze zijn veiliger om in huis te hebben

Echte kerstbomen zijn prachtig, maar ze kunnen gevaarlijk zijn om in huis te hebben. Behalve dat ze al die naalden laten vallen, kunnen ze ook brand veroorzaken. Echte kerstbomen zijn zeer ontvlambaar omdat ze in wezen bestaan uit een heleboel droge takken. De National Fire Protection Association (NFPA) meldt dat elk jaar honderdduizenden Amerikanen huisbrand krijgen door kerstbomen. Het goede nieuws is dat kunstbomen dit probleem niet hebben – ze ontbranden niet en er zitten geen gevaarlijke chemicaliën in. Echte kerstbomen zijn prachtig, maar ze hebben een paar grote nadelen. Ten eerste zijn ze moeilijk fris en groen te houden. Je moet ze regelmatig water geven zodat ze niet uitdrogen. Dit kan een probleem zijn als je geen toegang hebt tot een tuin of een gootsteen, en beperkt bent in wat je de boom kunt besproeien.

Ze stinken niet en je hoeft ze niet te stofzuigen

Echte kerstbomen zijn mooi, maar ze ruiken heel erg. Ze ruiken niet naar kerst; ze ruiken naar dennennaalden, wat oké is als je van dennennaalden houdt met kerst. Maar voor alle anderen kan een echte dennenboom behoorlijk stinken. Zelfs als je dennenappels in een vaas zet of de boom besproeit met dennengeur, vallen de naalden en wordt de vloer rond de boom erg rommelig en oncomfortabel om over te lopen. Kunstkerstbomen en vlaggenmast kerstbomen ruiken echter nergens naar. Ze zijn volledig geurvrij en je hoeft ze niet op te zuigen zoals bij de echte. Ze staan er gewoon mooi bij en ruiken nergens naar. Dit maakt ze een veel betere optie voor mensen die last hebben van allergieën of astma.

Ze zijn er in vele maten en kleuren

Echte kerstbomen zijn er in één vorm en maat – verticaal-gewijs. U kunt er misschien een vinden die wat hoger of breder is, maar voor het grootste deel zijn echte kerstbomen altijd even hoog. U kunt een kunstkerstboom kopen in elke gewenste maat – van tafelformaat tot enorme exemplaren die een hele kamer vullen. U kunt ook kiezen welke kleur u wilt – rood, groen, blauw, zilver, wit en vele andere kleuren. Echte bomen zijn er maar in één kleur – groen. Echte kerstbomen hebben echter één voordeel: ze bieden enige variatie in het soort boom dat je kunt nemen. Je kunt een spar, een spar, een ceder of een den krijgen.

U kunt ze kopen voor minder dan 20 dollar

Echte kerstbomen kunnen heel erg duur zijn. De beste kunnen honderden dollars kosten en je moet ook nog betalen om ze te vervoeren en daarna ergens te planten. Kunstkerstbomen daarentegen zijn erg goedkoop. De duurste kosten ongeveer 50 dollar en dat is voor een hele grote. Kunstbomen kun je meestal vinden voor minder dan $20 en sommige zijn zelfs voorzien van verlichting. Echte kerstbomen hebben echter één voordeel: ze bieden enige variatie in het soort boom dat je kunt hebben. Je kunt een spar, een spar, een ceder of een den krijgen.

Je kunt ze het hele jaar door laten hangen

Echte kerstbomen gaan maar een maand mee. U moet ze na een paar weken weggooien en een nieuwe plek zoeken om ze te planten. U kunt uw kunstboom zo lang laten hangen als u wilt. U hoeft niet bang te zijn dat hij uitdroogt en sterft, en u kunt zelfs de lampjes laten branden als u dat wilt. Echte kerstbomen hebben echter één voordeel: ze bieden enige variatie in het soort boom dat u kunt nemen. Je kunt een spar, een spar, een ceder of een den krijgen.

Conclusie

Kunstkerstbomen zijn in vrijwel alle opzichten beter dan echte bomen. Ze laten geen vieze dennennaalden vallen, ze stinken niet, ze veroorzaken geen brand, ze zijn er in veel verschillende maten en kleuren, je kunt ze kopen voor minder dan $20, ze gaan het hele jaar door mee en ze hoeven niet bewaterd of geplant te worden. Al met al zijn kunstkerstbomen een veel betere optie dan echte, vooral als je huisdieren of kleine kinderen in huis hebt.