Een Oase-vijver kopen is een geweldige manier om wat natuurlijke stijl aan uw tuin toe te voegen. Ze zijn ook lekker compact, zodat ze zelfs in vrij kleine tuinen passen. Als u een Oase-vijver in uw tuin hebt, moet u er wel aan denken om hem klaar te maken voor de koudere maanden van het jaar door een vijverpomp te installeren. Een vijverpomp houdt het water in circulatie en in beweging om te voorkomen dat het water bevriest. In deze blogpost leggen we uit wat een vijverpomp is, waarom u een vijverpomp nodig hebt bij een Oase-vijver en hoe u de juiste kiest.

Wat is een Oasis vijverpomp?

Een Oase vijverpomp is een kleine onderwaterpomp die het water circuleert om te voorkomen dat de vijver tijdens de koudere maanden dichtvriest. Als het water bevriest, kan dat de planten en vissen in uw vijver beschadigen. U kunt een vijverpomp ook gebruiken om zuurstof aan het water toe te voegen, waardoor het gezonder wordt voor vissen en planten. Een vijverpomp is een slimme manier om uw waterplanten en vissen tijdens de wintermaanden te beschermen. Veel Oasis vijvers hebben geen ingebouwde pomp, dus u hebt er een nodig als u uw waterleven tegen het koude weer wilt beschermen. Een vijverpomp is een apparaat dat in het water zit, meestal aan de basis van de vijver of bij de uitlaat van de vijver, en een zachte waterstroom door de pomp creëert. Hierdoor blijft het water in de vijver in beweging en wordt voorkomen dat het stilstaat, waardoor het water kan bevriezen. De pomp is ook verbonden met een uitlaat die het water door een slang terug in de vijver pompt, zodat het water niet in de afvoer terechtkomt.

Waarom heeft u een vijverpomp nodig bij een Oase-vijver?

De meeste Oase tuinvijvers zijn niet aangesloten op de waterleiding, dus moet u een vijverpomp installeren om het water te laten circuleren. Een Oase-vijverpomp zorgt ervoor dat het water in uw vijver in beweging blijft, wat voorkomt dat het water in de koudere maanden van het jaar bevriest. Het circulerende water zorgt er ook voor dat de vijver belucht blijft, wat goed is voor de vissen en planten in de tuin. De pomp wordt aangesloten op een vijverslang, die terug in de vijver loopt. U moet wel oppassen dat de slang niet knikt of in de knoop raakt, want dan kan het water terugstromen en overlopen.

Tips voor het kiezen van een Oase vijverpomp

Wanneer u een vijverpomp voor uw Oase-vijver kiest, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze de juiste maat heeft voor de vijver. U kunt het beste een pomp kiezen die iets groter is dan u nodig hebt, zodat u ruimte hebt om eventueel extra leidingen toe te voegen. Alle vijverpompen worden geleverd met instructies voor de installatie ervan. Bij het kiezen van een vijverpomp is het belangrijk om het wattage te controleren. Een hoog wattage is niet altijd beter omdat het de pomp kan oververhitten en beschadigen. U moet er ook voor zorgen dat u voldoende netspanning hebt om de pomp aan te sluiten. In de meeste Oasis vijvers is een kleine pomp ingebouwd, maar als die niet krachtig genoeg is, moet u misschien upgraden naar een grotere pomp.

Hoe installeert u een Oase-vijverpomp?

Om een vijverpomp te installeren, moet u ervoor zorgen dat er genoeg ruimte rond de uitlaat is om een pomp te plaatsen. Zorg ervoor dat u de afmetingen van de pomp controleert voordat u deze koopt. U kunt de pomp het beste aan de voet van de vijver plaatsen, omdat het water daar het diepst staat. U kunt de pomp ook in de buurt van de uitlaat plaatsen als de uitlaat zich niet aan de basis van de vijver bevindt. U moet dan een lengte leiding toevoegen aan de uitlaat van de vijver en een lengte leiding aan de inlaat van de pomp. U kunt flexibele buizen gebruiken als u bochten in de leiding moet maken. Wanneer u de pomp op de uitlaat van de vijver hebt aangesloten, sluit u hem aan op het lichtnet en zet u hem aan. U zult zien dat het water door de leiding begint te stromen en terug in de vijver stroomt. Controleer of de leiding niet geknikt of verstrikt is, want dan kan het water terugstromen en overlopen.

Conclusie

Vijvers zijn geweldige toevoegingen aan elke tuin, maar het zijn kamerplanten, dus ze kunnen in de wintermaanden niet buiten overleven. U moet uw waterleven beschermen door een vijverpomp te installeren. U kunt kiezen voor een vijverpomp met of zonder filter, maar welke u ook kiest, zorg ervoor dat deze het juiste wattage heeft voor uw vijver. Wanneer u de pomp hebt geïnstalleerd, zorg er dan voor dat hij goed is aangesloten en dat er geen water terugstroomt.