Afhankelijk van welke deskundige je het vraagt, ligt het antwoord op deze vraag voor de hand of staat het ter discussie. Sommige huisdiereigenaren en dierenartsen geloven dat biologisch hondenvoer het beste is, terwijl anderen geen verschil zien tussen biologisch en conventioneel hondenvoer. In werkelijkheid zit het er ergens tussenin. Er zijn voordelen van biologisch hondenvoer, maar er zijn ook nadelen – het hangt allemaal af van je persoonlijke voorkeur en omstandigheden. Dit artikel behandelt alles wat u moet weten over een meer holistische benadering van het dieet van uw pup:

Wat is biologisch hondenvoer?

Ecostyle hondenbrokken aanbieding is voedsel dat wordt geteeld en geproduceerd met een minimaal gebruik van synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Biologische hondenvoer productie sluit ook antibiotica, groeihormonen, en andere medicijnen die worden gegeven aan boerderijdieren uit. De biologische hondenvoerindustrie wordt gereguleerd en gecontroleerd door de USDA, die eist dat biologische producten worden geteeld en geproduceerd zonder het gebruik van synthetische pesticiden. Bovendien is biologisch hondenvoer vaak gemaakt van hele (onbewerkte) ingrediënten. Dit betekent dat het geen kunstmatige conserveringsmiddelen of overmatige verwerking (zoals verwerking bij hoge temperaturen) bevat. Het heeft ook een evenwichtige verhouding tussen eiwitten, vetten en koolhydraten, en bevat probiotica om de spijsvertering te bevorderen.

Zijn er voordelen van biologisch hondenvoer?

Biologisch hondenvoer is vrij van pesticiden, antibiotica, groeihormonen en andere chemicaliën. Dit maakt het gezonder en duurzamer dan conventioneel hondenvoer. Biologisch hondenvoer is vaak gemaakt van onbewerkte ingrediënten. Dit betekent dat het minder conserveringsmiddelen bevat en minder bewerkt is dan conventioneel hondenvoer. Onbewerkte ingrediënten zijn gezonder omdat ze meer essentiële voedingsstoffen bevatten. Biologisch hondenvoer is duurder dan conventioneel hondenvoer. Dit komt omdat de biologische ingrediënten duurder zijn om te produceren. Misschien kiest u biologisch hondenvoer boven conventioneel hondenvoer omdat u uw pup minder wilt blootstellen aan pesticiden en antibiotica. Of u wilt de hoeveelheid bewerkt voedsel in het dieet van uw pup verminderen.

Wat is Orijen?

Orijen puppy is een Canadees merk dat een breed scala aan hondenvoer maakt. Ze zijn een pionier in de biologische hondenvoerindustrie en hebben hun bedrijf al meer dan 25 jaar laten groeien. Het hondenvoer van Orijen is gemaakt van een combinatie van vers vlees en groenten. Al hun recepten zijn graanvrij en hebben een hoog eiwitgehalte (evenals een groot aantal andere voordelen). De producten van het bedrijf zijn erg populair onder hondenbezitters en hebben uitstekende recensies online. Orijen wordt onderschreven door vele veterinaire verenigingen, waaronder de AVMA en de WSAVA.

Final Words: Welk type voer is het beste voor uw pup?

Zoals hierboven vermeld, is biologisch hondenvoer vrij van pesticiden, antibiotica, groeihormonen en andere chemicaliën. Dit maakt het gezonder en duurzamer dan conventioneel hondenvoer. Biologisch hondenvoer is vaak gemaakt van onbewerkte ingrediënten. Dit betekent dat het minder conserveringsmiddelen bevat en minder bewerkt is dan conventioneel hondenvoer. Onbewerkte ingrediënten zijn gezonder omdat ze meer essentiële voedingsstoffen bevatten. Biologisch hondenvoer is duurder dan conventioneel hondenvoer. Dit komt omdat de biologische ingrediënten duurder zijn om te produceren. Misschien kiest u biologisch hondenvoer boven conventioneel hondenvoer omdat u uw pup minder wilt blootstellen aan pesticiden of antibiotica. Of u wilt de hoeveelheid bewerkt voedsel in het dieet van uw pup verminderen. Uiteindelijk moet u rekening houden met de smaak, allergieën en medische voorgeschiedenis van uw pup om te beslissen wat het beste dieet voor hem is. Sommige pups doen het beter met graanvrije voeding, terwijl anderen het beter doen met een eiwitrijk dieet. Sommigen geven de voorkeur aan brokken, terwijl anderen een rauw dieet prefereren. Welk dieet u ook kiest, zorg ervoor dat het volledig en evenwichtig is voor de levensfase van uw pup.