Met de warmere dagen in het vooruitzicht en de belofte van een geweldig tuinfeestseizoen in het verschiet, is het nu de tijd om na te denken over uw perfecte tuinzitplan. U kunt immers geen gasten in uw tuin laten rondhangen zonder tuinstoelen om op te zitten. Met een mooie tuin kunt u meer mensen uitnodigen. Maar om echt het maximale uit een tuin te halen, is het essentieel dat u het juiste zitplan hebt. Dat maken wij graag voor u bij De Tuinwinkel. Zo kunt u beslissen welke tuinmeubelen u nodig heeft. Daarom hebben we hieronder de beste tuinstoelen voor u op een rijtje gezet.

Waar moet je op letten bij het kopen van tuinstoelen

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van tuinstoelen. Om het proces te vergemakkelijken, hebben we hieronder enkele belangrijke overwegingen opgesomd.

– Materiaal: Denk na over je levensstijl en wat je nodig hebt van een stoel. Als u bijvoorbeeld een houten terras of een stenen patio hebt, zijn plastic of metalen stoelen misschien geschikter voor u. Als uw tuin blootgesteld is aan de zon of regen, dan is stof misschien een betere optie.

– Grootte/Stijl: Je zult ook willen nadenken over hoeveel mensen de stoelen in je tuin zullen gebruiken en of er al dan niet ruimte is voor iedereen om comfortabel rond de tafel te zitten. Als er bijvoorbeeld maar één persoon rond de tafel zit, dan is één stoel voldoende. Maar als u gasten van verschillende lengte en gewicht aan uw eettafel buiten heeft zitten, dan is het misschien handig om te investeren in stapelbare stoelen die geschikt zijn voor mensen van verschillende lengte en grootte, zonder dat iemand zich benauwd voelt terwijl ze buiten eten.

– Duur van de tijd buiten: Houd er ten slotte rekening mee hoeveel tijd uw tuinmeubelen buiten zullen doorbrengen voordat ze tijdens de wintermaanden naar binnen worden gebracht om te worden opgeborgen. Sommige tuinen worden het hele jaar door onoverdekt gelaten, terwijl andere alleen in de warmere maanden worden gebruikt, maar in deze periodes nog steeds onderhoud nodig hebben, zoals water geven. Met deze overwegingen in het achterhoofd, zou het voor u gemakkelijker moeten zijn om de beste tuinstoelen voor uw behoeften te vinden!

Hoge krukken in de tuin

Barkruk tuinstoelen zijn perfect voor een ontspannen, informeel tuinfeest. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een stevige constructie. Een barkrukstoel is de perfecte optie als u op zoek bent naar een informele omgeving. Deze stoelen waren erg populair in de jaren 50 en 60, toen ze werden gebruikt in woningen en bars, maar ze zijn sindsdien weer populair geworden als tuinmeubilair. Deze stoelen zijn meestal gemaakt met hoogwaardige materialen en heeft een stevige constructie voor stabiliteit. Barkrukken zijn er in alle vormen en maten, zodat u er een kunt kiezen die aan uw specifieke behoeften voldoet. Het nadeel van dit type stoel is dat het niet geweldig is om te socialiseren. Barkrukken zijn het meest geschikt voor mensen die in hun eentje of met één andere persoon tijd in hun tuin willen doorbrengen.

Armloze tuinstoelen

Een van de meest populaire soorten tuinstoelen zijn tuinstoelen zonder armleuningen. Wat is daar zo geweldig aan? Ze zijn een heel eenvoudige manier om uw tuin er chic en verzorgd uit te laten zien. U ziet, niet al uw gasten zullen in staat zijn om armen te gebruiken om op te zitten als ze ouder worden of als ze een blessure hebben. Het mooie van armloze tuinstoelen is dat u ze gewoon tegen de muur kunt plaatsen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over lelijke gaten in uw zitplan.

Bistro tuinstoelen

Bistro tuinstoelen zijn ideaal voor een warme dag waarop u gewoon wilt ontspannen met familie en vrienden tijdens een maaltijd. Met een bistro tuinstoel kunt u genieten van uw omgeving en van het gezelschap van uw dierbaren tijdens het eten. Er zijn veel verschillende stijlen verkrijgbaar. Ze variëren van traditionele houten exemplaren tot meer modern ogende metalen exemplaren. Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen: ze zorgen voor comfort en ontspanning. Buitenmeubilair is belangrijk voor elke tuin, maar het is vooral belangrijk voor dit doel!

Ottomaanse tuinstoelen

. Als u op zoek bent naar een comfortabele tuinstoel die niet te veel ruimte inneemt, dan zijn ottoman tuinstoelen de manier om te gaan. Ze zijn perfect voor mensen met beperkte buitenruimte of kleine tuinen. Deze stoelen kunnen worden gebruikt zoals ze zijn of met een tafel en ze hebben zeer veelzijdige ontwerpopties. Ottomaanse tuinstoelen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, waaronder hout, metaal en wicker. Het materiaal dat u kiest, hangt af van uw voorkeuren op het gebied van inrichting. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit soort stoelen opbergruimte nodig hebben wanneer ze niet worden gebruikt. U moet ook rekening houden met het aantal mensen dat tegelijkertijd in dezelfde stoel wil zitten.

Ronde tuinstoelen

Een van de meest populaire tuinstoelen is de ronde tuinstoel. Ronde tuinstoelen zijn ontworpen voor comfort en bieden een elegante look. Deze stoelen zijn een goede keuze omdat ze een ingebouwde drankhouder hebben – perfect voor uw buitenvermaak!

Schommelstoel tuinstoelen

Als u op zoek bent naar een veelzijdige stoel die in elke ruimte kan worden gebruikt, dan is dit de stoel voor u. Hij doet het niet alleen goed als tuinstoel, maar hij doet het ook perfect binnenshuis. Hij heeft een goede grootte en een goed gewicht, waardoor hij comfortabel zit zonder het gevoel te hebben dat je omvalt. Het is ook geweldig, want als hij niet als tuinstoel wordt gebruikt, kunt u hem binnen zetten en er lekker op zitten terwijl u leest of tv kijkt. De schommelende rugleuning betekent dat zowel volwassenen als kinderen het gemakkelijk zullen vinden om comfortabel te zitten en te genieten van wat quality time buiten tijdens uw volgende tuinfeest.

Conclusie

Alles wat u moet weten over het kiezen van de beste tuinmeubelen vindt u bij De Tuinwinkel.