Bomen zijn planten met een langwerpige stengel en een bladerdak. Ze zijn meerjarig en hebben meestal een enkele, symmetrische stam en takken. Sommige definities sluiten houtplanten uit met secundaire groei of planten die als timmerhout worden gebruikt. Ze worden ook gedefinieerd als boven een bepaalde hoogte. In de VS zijn er drie primaire classificaties van bomen: es, esdoorn en eik. Hier zijn een paar kenmerken van elk.

Spint is het nieuwe hout dat aan een boom groeit. Het spinthout is de meest voorkomende houtsoort. De groei wordt gereguleerd door een reeks hormonen die auxines worden genoemd. Deze hormonen komen in het voorjaar vrij door bladknoppen. Het spinthout van een jonge boom ontwikkelt zich uiteindelijk tot kernhout. Het kan tientallen jaren duren voordat een boom volwassen is. Dit betekent dat het in verschillende delen van het landschap met verschillende snelheden zal groeien.

Echte eiken en esdoorns behoren allemaal tot het geslacht Quercus. Veel nieuwe boomsoorten zijn hybriden of cultivars van bestaande. Ze zijn belangrijk voor veel ecosysteemfuncties. Naast het bieden van schaduw en beschutting, kunnen bomen windsnelheden verminderen. Ze koelen ook de lucht en voorkomen overstromingen. Ze bieden complexe microhabitats voor dieren. Oudere, oeroude bomen bieden een holle dekking voor spechten en vleermuizen.

Uplighting kan ook de structuur van de boom benadrukken en er betoverend uit laten zien. Uplighting benadrukt de stamstructuur en het gebladerte. Het voegt zachtheid toe aan het totale landschap. Het gebruik van schijnwerpers is een andere optie. Een schijnwerper is een geweldige optie, maar het heeft een lichtbreedte van 40 voet. Dit is het meest geschikt voor kortere bomen. U kunt een enkele lamp van 50 watt gebruiken om een ​​grote boom te verlichten.

Om een ​​boom te verlichten, kunt u laagspanningsarmaturen met led- of halogeenlampen gebruiken. Uplights moeten naar boven worden geplaatst om de rompstructuur te verlichten. Als je de hele boom wilt verlichten, gebruik dan bolle lenzen, omdat deze lichten eerder worden gereflecteerd. Het toevoegen van uplights kan ook de structuur van de bomen versterken. Ze helpen je de schors en de wortels te zien en markeren de stam en andere delen van de boom.

De schoonheid van bomen is niet beperkt tot esthetiek. De schoonheid van deze planten heeft geneeskrachtige eigenschappen. Sommige mensen gebruiken ze als windjack. Andere bomen absorberen vervuiling en geluid. En ze zijn een essentieel onderdeel van de wereld. Of u nu op zoek bent naar een natuurlijke omgeving of naar een groene ruimte, er is een boom die u een natuurlijke omgeving kan bieden. Dit is de perfecte keuze voor een stad. De diversiteit aan bomen is een absolute aanrader.

De stam is de belangrijkste steunpilaar van een boom. Het is een lange, brede structuur en concurreert met andere planten om zonlicht. De takken zijn dun en uitgespreid, en zijn het enige deel van de boom dat bladeren draagt. De hoofdstam, ook wel de ‘boomstam’ genoemd, is een essentieel onderdeel van de boom. Behalve dat het de boom zijn hoogte geeft, is een kleine stam het enige dat bomen van struiken scheidt, daarom worden ze bomen genoemd.