Heggen zijn de perfecte aanvulling op elk landschap en er zijn veel soorten. Ze kunnen echter lastig zijn om goed te onderhouden. De beste manier om te voorkomen dat u uw hele haag verliest, is door verschillende soorten bomen te mengen. Dit zal niet alleen de biodiversiteit van uw landschap vergroten, maar zal ook helpen bij het creëren van een leefgebied voor nuttige insecten, vogels en dieren. Hier zijn drie tips om u te helpen de perfecte haag voor uw landschap te creëren. Je zult blij zijn dat je dat gedaan hebt, want ze zullen je landschap er nog mooier uit laten zien!

Als u een haag wilt dateren, is de eenvoudigste manier om de leeftijd te bepalen, door een metrisch systeem te gebruiken. Als uw haag bijvoorbeeld is gemaakt van drie verschillende soorten planten, is deze ongeveer driehonderd jaar oud. Een metrisch systeem is nauwkeuriger, maar u moet nog steeds uw gezond verstand gebruiken en goed naar uw haag kijken om de leeftijd te bepalen. Vergeet in ieder geval niet te controleren op bederf om te bepalen hoe lang het al op uw eigendom staat.

Als u de leeftijd van een haag probeert te bepalen, probeer dan de bovenstaande formule als algemene richtlijn te gebruiken. Het aantal soorten moet ongeveer honderd jaar oud zijn. U kunt echter uw gezond verstand gebruiken en deze methode gebruiken als u de exacte leeftijd van een haag niet weet. Gewoonlijk zal het uiterlijk van een haag u zijn leeftijd vertellen. Je kunt ook naar de geschiedenis kijken en zien welke soorten er het langst zijn geweest.

Heggen zijn een geweldige manier om karakter toe te voegen aan uw landschap. Ze kunnen ook fungeren als een grens tussen twee eigenschappen. Voor een kleinere achtertuin is een groene gigantische thuja misschien de juiste keuze. De plant groeit snel en zal om de paar jaar regelmatig gesnoeid moeten worden. Als u op zoek bent naar een meer klassieke uitstraling, kunt u overwegen een hulstboom te planten. Deze zijn mooi en gaan lang mee, waardoor ze een geweldige optie zijn voor een haag.

Heggen zijn een geweldige manier om grenzen tussen verschillende gebieden te definiëren. De beste manier om een ​​grens af te bakenen is door verschillende soorten te gebruiken. Dit is de meest nauwkeurige manier om een ​​haag te dateren. Als een haag groot is, kan het een goed idee zijn om deze klein te houden. Zo voorkom je dat het te groot wordt. Je kunt hem ook kleiner knippen. U kunt dit doen door het te knippen of door het in kortere lengtes te knippen.

Groenblijvende bomen zijn geweldige keuzes voor heggen. Deze bomen hebben een dichte groeiwijze, waardoor ze een uitstekend privacyscherm zijn. Ze zijn ook geweldig voor landschapsarchitectuur. De hoogte van een haag is afhankelijk van het soort geplant. Loofbomen zijn het meest geschikt voor kleine tuinen. Heggen moeten hoog genoeg zijn om privacy van buren te voorkomen. U moet ook het juiste type struik kiezen voor uw ruimte. De juiste soort haag zal u helpen bij het maken van een goed landschapsplan.