Heggen zijn belangrijke kenmerken van een landschap en moeten ontworpen zijn om een ​​bepaald effect te bereiken. Bij het ontwerpen van een landschap is het doel om de risico’s van verlies te minimaliseren en tegelijkertijd de tuin interessanter te maken. Er is keuze uit verschillende soorten haagplanten. Buxus is een populaire haagplant die zowel onderhoudsvriendelijk als veelzijdig is. Door de veelzijdigheid kunt u het uiterlijk van de haag naar wens aanpassen.

Heggen zijn er in vele stijlen en uitvoeringen. Het kiezen van de juiste plant voor uw tuin hangt af van de hoeveelheid zonlicht die uw tuin krijgt. Sommige planten zullen in de volle zon gedijen, maar andere niet. Hoe dan ook, het is belangrijk om een ​​plant te kiezen die geschikt is voor uw tuin. De volgende stap is om te beslissen waar u uw hagen wilt planten. Zodra je de locatie hebt bepaald, kun je het exacte type planten voor je tuin kiezen.

Heggen worden vaak gesnoeid om hun vorm te behouden. U kunt er echter voor kiezen om hun natuurlijke groei te verlaten en ze een maximale hoogte van 60 voet te laten bereiken. Dit is een goede keuze als u een tuin wilt onderhouden zonder constant onderhoud. Heggen kunnen ook privacy aan uw tuin toevoegen. Of ze een goede keuze zijn voor uw woning, hangt af van uw voorkeuren. Als u van plan bent een haag in uw tuin te gebruiken, zorg er dan voor dat u de blootstelling aan de zon van het gebied kent voordat u het plant.

De beste haagplanten voor uw tuin zullen degene zijn die bij uw eigendom passen. Sommige struiken, zoals cipressen, groeien snel en zien er prachtig uit als ze op de juiste manier worden geplant. Maar als je geen fan bent van gesnoeide heggen, kun je overwegen om in plaats daarvan een boom te planten. Zo houd je hem het hele jaar mooi. Zodra u de perfecte boom voor uw tuin heeft gekozen, kunt u er het beste van maken.

Loofbomen en struiken zijn ideaal voor uw landschap. Terwijl groenblijvende bomen het hele jaar door mooi blijven, verliezen loofbomen hun bladeren in de zomer. Als u een haag wilt die vaak van kleur verandert, kunt u loofbomen overwegen. Hierdoor krijgt uw haag gedurende de seizoenen een ander aanzien. Deze bomen zijn niet alleen mooi, ze kunnen ook schaduw geven aan uw gazon of tuin. Dit is het perfecte type boom om in uw landschapsarchitectuur te hebben.

Terwijl sommige mensen de voorkeur geven aan hoge en lage heggen, geven anderen de voorkeur aan kortere, smallere variëteiten. De beste keuze voor uw tuin is degene die tot de gewenste hoogte kan groeien en jarenlang kan worden onderhouden. Heggen kunnen op dezelfde hoogte gehouden worden door ze af en toe te snoeien. Dit wordt gedaan met behulp van handsnoeischaren, takkenscharen en zagen. Kies het beste type plant voor de haag om onnodige schade te voorkomen.