Of u nu in de stad woont, in een buitenwijk of op het platteland,. Alle huiseigenaren willen hetzelfde: rust en privacy voor zichzelf, hun gezin en hun huis. Maar dat betekent niet dat u niet ook van uw huis een plek kunt maken waar mensen graag willen zijn. Met de juiste ideeën, planning en ontwerp kan uw achtertuin worden omgetoverd tot de ultieme feestplek. Ons motto is dan ook #leefinjetuin!

Maak gebruik van de ruimte die je hebt

De eerste stap om van uw achtertuin een feestlocatie te maken, is een inventarisatie van de ruimte die u hebt en wat die te bieden heeft. Bijvoorbeeld, als je een zwembad, terras of patio hebt, dan is het vrij eenvoudig om deze ruimtes te gebruiken voor entertainment. Heb je geen buitenruimtes hebt die ‘s avonds bruikbaar zijn? Denk dan eens na over andere manieren waarop je de ruimte kunt gebruiken. Net als een kleine tuin een verschil kan maken voor het uiterlijk van uw huis, zal ook een goed ontworpen tuin een verschil maken.

Als er niet genoeg ruimte is voor een woonkamer of zithoek in uw huis, kunt u overwegen om er een in uw tuin te bouwen. Dat kan variëren van een buitenkeuken met barbecue en zitgelegenheid tot een gazebo met bloemstuk en planten in potten. U zult zien dat er in een dergelijke tuin meer mensen tegelijk comfortabel kunnen zitten.

Plan voordat je begint met bouwen

Voordat u begint met bouwen, moet u uw project plannen. Begin met het maken van een wensenlijst. Met alle functies die van uw achtertuin een ruimte maken waar mensen graag willen zijn. Denk na over wat u wilt, zoals verlichting, een vuurplaats, zitjes en alle extra’s die het een geweldige plek maken voor feesten. Als u eenmaal uw wensenlijstje bij elkaar heeft, begin dan met het ontwerpen ervan. Neem alles in het ontwerpproces mee. Van hoeveel ruimte u voor elke functie wilt reserveren tot wat voor materialen en kleuren er voor de verschillende onderdelen van het ontwerp moeten worden gebruikt. Bijvoorbeeld, moet u verlichting in uw ontwerp op te nemen, zodat u kunt zien tijdens feesten in de avond tijd.

U kunt ook iemand inhuren met ervaring op dit gebied om te helpen met het planningsproces als u zelf geen ervaring heeft. Bij de beslissing over bouwmaterialen en kleuren. Maar ook om na te denken over wat er gaat goed uitzien. En ook hoe lang duurzaam ze zullen zijn. U kunt ook willen nadenken over hoe onderhoudsvriendelijk elk materiaal is, evenals hoe duur ze zijn alvorens een beslissing te nemen over welke u moet gebruiken voor bepaalde delen van uw tuin.

Creëer een zintuiglijk landschap

Als u wilt dat uw ruimte aanvoelt als een ontsnapping, kan een zintuiglijk landschap helpen. Een manier om dit te doen is door alle vijf zintuigen in het ontwerp op te nemen. U kunt bijvoorbeeld denken aan het toevoegen van levende planten die een geur produceren, het installeren van fonteinen of watervallen voor geluid en het creëren van een ontspannen sfeer met verlichting.

Tuinmeubelen toevoegen

Een van de beste manieren om uw achtertuin comfortabeler en aantrekkelijker te maken is het toevoegen van zitplaatsen. Dit betekent het toevoegen van banken, stoelen of een schommel voor mensen om van te genieten. U kunt ook een hangmat toevoegen voor degenen die een dutje willen doen in de frisse lucht.

Buitenverlichting is belangrijk

Als uw tuin klaar is, is het tijd om de sfeer te bepalen. Je wilt dat je gasten zich in een betoverd bos wanen als ze binnenkomen, of in een hemelse tuin op een sterrenhemel. Een paar strategisch geplaatste lampjes zijn hiervoor voldoende. # 1: Hang lampjes of lantaarns rond bomen, boven tafels of als achtergrond voor je dansvloer. #2: Gebruik lampjes en palen op zonne-energie om paden te creëren met gazonkunst zoals stapstenen en sculpturen die ‘s nachts verlicht zijn.

Speel met kleur

Kleur kan een groot verschil maken in de manier waarop uw achtertuin eruit ziet. Kies kleuren die u mooi vindt en die elkaar aanvullen. Stem de kleuren van uw tuinmeubelen, decoratieartikelen en planten op elkaar af.

Conclusie

Hier volgen 10 tips die u kunt toepassen om van uw achtertuin de perfecte feestruimte te maken:

– Plan voor een betonnen plaat, omdat dit zal helpen wanneer u wilt een dek toe te voegen of een buitenleven gebied te creëren.

– Als je niet zo graag je handen vuil maakt, overweeg dan het toevoegen van hardscaping elementen zoals een patio, dek of vuurplaats.

– Zorg voor zitgelegenheid in de vorm van banken en stoelen.

– Gebruik grind of steen in ontwerpelementen zoals looppaden en patio’s om te voorkomen dat er onkruid groeit.

– Voeg verlichting toe voor de veiligheid en de sfeer.

– Houd huisdieren binnen met behulp van hekken en afrasteringen.

– Moedig gasten aan om hun vuilnis buiten te zetten met vuilnisbakken die op strategische plaatsen op uw terrein staan.

– Overweeg om een buitenkeuken te plaatsen, zodat u kunt koken terwijl u uw gasten buiten vermaakt.

– Plant hoge bomen aan weerszijden van uw huis voor privacy en schaduw.

– Voeg bloemen en bloeiende planten toe om de ruimte te verfraaien.

Lees eens een tuin blog

Hebben we je geïnspireerd om je tuin tot je leefplek te maken. Lees dan ook eens onze tuin blogs.