Als het aankomt op het kiezen van het juiste hondenvoer, is er geen tekort aan opties. Van topmerken met unieke smaken en texturen tot “no-frills” brokken, blikvoer en zelfs rauwe voeding voor honden. In veel opzichten is deze overvloed aan keuzes een goede zaak. Het betekent dat er een grote kans is dat het voer van uw pup een goede keuze zal zijn. Dit maakt het echter ook moeilijk om te weten waar te beginnen. Zeker wanneer u probeert uit te zoeken welk hondenvoer het beste is voor uw pup. De moeilijkheid komt voort uit het feit dat het beste hondenvoer van hond tot hond kan verschillen. De individuele behoeften en levensstijl van uw hond, maar ook zijn ras, leeftijd en levensstijl spelen allemaal een rol. Petfood Discount kijkt graag met u mee naar de beste opties voor het kiezen van het juiste hondenvoer.

Waar moet je op letten bij het kiezen van het beste hondenvoer?

Het eerste wat u moet doen is uitzoeken welk soort hondenvoer uw pup nodig heeft. Dit kunt u doen door de levensstijl van uw pup en zijn ras te beoordelen. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar droog hondenvoer, moet u weten dat verschillende rassen verschillende voedingseisen hebben. Sommige rassen hebben meer last van tandproblemen, dus hebben ze een gezonde droge hondenvoeding nodig met veel vochtbehoudende ingrediënten en minder koolhydraten. Andere rassen zijn gevoelig voor overgewicht en suikerziekte, dus is het belangrijk voor hen om te veel koolhydraten en voeding met toegevoegde suikers of kunstmatige zoetstoffen te vermijden.

De beste manier om het juiste dieet voor uw pup te vinden is wat onderzoek te doen naar zijn specifieke ras en te overleggen met uw dierenarts. Vervolgens moet u bepalen waar u het voer geleverd wilt hebben – brokken of blikvoer? Voordat u een beslissing neemt, moet u er rekening mee houden of uw huisdier moeite heeft met kauwen. Zo ja, dan zijn brokjes misschien een betere keuze, omdat het makkelijker te kauwen is. Zo niet, dan is blikvoer een betere optie, omdat het meer natuurlijke voedingsstoffen bevat dan brokken en ook meer water voor hydratatiedoeleinden.

Ten slotte moet u bepalen hoeveel geld u per maand wilt uitgeven aan het voer van uw hond. Er zijn veel factoren die hiertoe bijdragen, zoals de grootte van de zak of het blik voer en de kwaliteit van de ingrediënten die bij de productie van het product worden gebruikt. Gratis voeren is geen optie als het gaat om

Waaruit bestaat het beste hondenvoer?

Het beste hondenvoer is een combinatie van een paar verschillende dingen. De eerste belangrijke factor is eiwit. Eiwit is essentieel voor de opbouw van spieren, het behoud van een gezonde huid en gezond haar. En om uw pup een vol gevoel te geven. Een juiste hoeveelheid eiwitten in de voeding van uw pup helpt hem een gezond gewicht te behouden en voorkomt gezondheidsproblemen die verband houden met overgewicht, zoals hartaandoeningen of diabetes. Sommige honden hebben een hoger eiwitgehalte nodig dan andere – maar dat hangt af van de individuele hond.

Het volgende belangrijke element van het beste hondenvoer is vet. Uw hond heeft wat vet nodig om zijn lichaam van energie te voorzien en zijn huid en vacht gezond te houden, maar te veel vet kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. Wanneer u hondenvoer kiest, zorg er dan voor dat het minder dan 10% vet per volume bevat.

Koolhydraten zijn ook een belangrijk onderdeel van de voeding van uw pup – ze geven hem energie die meer dan 24 uur kan duren! Koolhydraten zijn vooral belangrijk voor werkhonden die vele uren achtereen hard moeten kunnen werken zonder moe te worden. Zorg voor een evenwichtige verhouding tussen koolhydraten en eiwitten bij het kiezen van het voer voor uw pup. Het eten van de juiste hoeveelheid van de juiste soorten voer houdt uw pup gelukkig, gezond en actief!

Het gewicht van uw hond is slechts één factor bij de keuze van het beste hondenvoer

De belangrijkste factoren bij het kiezen van het juiste voer zijn de leeftijd, het gewicht, de levensstijl en het ras van uw hond. Deze vier factoren bepalen of het hondenvoer zacht, hard of nat moet zijn en of het eiwitrijk, eiwitarm of ergens daartussenin moet zijn. Huidgewicht is slechts één factor die meespeelt bij het bepalen welk soort voer het beste is voor uw pup. Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met het huidgewicht, zijn er nog vele andere variabelen die een rol spelen bij de keuze van hondenvoer. Onthoud dat u en uw dierenarts kunnen samenwerken om het perfecte hondenvoer voor uw pup te vinden – vertrouw niet alleen op het huidgewicht om deze keuze voor u te maken!

Hoe vaak moeten honden eten?

De frequentie van de maaltijden van een hond kan afhangen van zijn leeftijd, zijn activiteitsniveau en zijn ras. Puppy’s moeten bijvoorbeeld vaker eten dan volwassen honden, die van nature minder zullen eten omdat ze meer slapen.

Het activiteitsniveau is ook een belangrijke factor in hoe vaak uw pup eet. Een hond met een hoger energieniveau zal vaker moeten worden gevoed dan een hond die het grootste deel van de dag thuis rondhangt. Als het op rassen aankomt, zijn sommige kieskeuriger in hun voedingskeuzes dan andere. U heeft bijvoorbeeld een kleine hond, zoals een chihuahua of yorkie, die u overal vergezelt en eet wat u eet. Dan is het misschien niet nodig om speciaal voor hem een bepaald soort voer te kopen. Een groter ras, zoals een Duitse herder of Labrador Retriever, kan de voorkeur geven aan blikvoer of droge brokjes. De individuele behoeften en levensstijl van uw pup bepalen welk type hondenvoer het beste voor hem is. Ongeacht de grootte!

Hoe kiest u het juiste droogvoer voor uw hond?

Er zijn verschillende soorten droogvoer voor honden en u zult de juiste voeding voor uw pup willen kiezen. Droogvoer met een hoog eiwitgehalte is het beste voor een hond die meer energie nodig heeft of een actief huisdier is. Zoek naar een hoger eiwitgehalte, zoals 25-40 procent, als u naar droogvoer kijkt.

Hoe kiest u het juiste natvoer voor uw hond?

Een van de meest populaire soorten hondenvoer is natvoer. Natvoer is er in allerlei smaken en kan worden gevonden in blikjes, pakjes of zelfs diepvries. Bent u echter op zoek bent naar een natvoer dat aan de behoeften van uw pup voldoet? Dan kan het moeilijk zijn om te weten waar u moet beginnen. Het eerste waar u op moet letten bij het kiezen van een natvoer is de smaak. Als uw pup bijvoorbeeld allergisch of gevoelig is voor bepaalde ingrediënten (zoals kip), dan zult u een smaak willen die deze ingrediënten niet bevat.

U zult ook de textuur moeten overwegen – sommige pups geven de voorkeur aan brokjes boven iets papperigs. Denk ook na over het eiwitgehalte en of het geen toevoegingen bevat zoals maïsmeel of graanvullers die een allergierisico voor uw hond kunnen vormen. Om erachter te komen welk natvoer het beste bij de voorkeuren van uw hond past, kunt u zich wenden tot deskundigen van Petfood Discount.

Verpakking

De verpakking is het eerste waar u aan moet denken bij het kiezen van het juiste hondenvoer. Bent u van plan te reizen met het voer van uw pup? Ga dan op zoek naar een vorm van voeding die goed mee op reis kan, zoals blikvoer en droge brokken. Als u niet van plan bent om te reizen met het voer van uw pup, kunt u ook kiezen voor vers vlees.