Er is een groot aantal planten die geschikt zijn voor de binnenkweek, waaronder duizenden tropische soorten. Sommige zijn geschikt voor een vochtige serre of een glazen terrarium, maar velen zijn gefokt om de droge hitte en lage lichtintensiteit van een gewone kamer te weerstaan. Gemeenschappelijke kamerplanten zijn onderverdeeld in twee basistypen: planten die bloemen produceren en planten die gebladerte dragen. Er zijn ook veel hybriden van populaire kamerplanten, en ze kunnen worden gekweekt met behulp van groene vingers.

Als je planten online wilt kopen, zijn er enkele nadelen aan het kopen van planten via een website. De verzendkosten voor dergelijke delicate planten nemen aanzienlijk toe. Bovendien zijn de verzendkosten hoger. Dit maakt het online kopen ervan een dure optie. Als u echter geen auto heeft en deze niet zelf naar huis wilt slepen, kan deze optie een uitstekende keuze zijn. Bovendien is het veel gemakkelijker om planten van een gerenommeerde website te bestellen dan ze heen en weer te slepen.

Houd er bij het online kopen van planten rekening mee dat de verzendkosten hoger zijn in vergelijking met het kopen bij een plaatselijk tuincentrum. Dit komt omdat levende planten vaak kwetsbaar zijn en duurdere verpakking en behandeling vereisen. Aan de andere kant is online planten kopen handig voor wie geen auto heeft of niet met het openbaar vervoer of te voet naar huis wil slepen. Er zijn tal van voordelen aan het online kopen van planten. Er zijn veel verschillende soorten kamerplanten verkrijgbaar, waaronder luchtzuiverende en huisdiervriendelijke soorten.

Het kiezen van de beste kamerplanten voor je huis kan een uitdaging zijn. Zonder kennis van de juiste manier om voor deze planten te zorgen, kan het moeilijk zijn om ze succesvol te laten groeien. Als u niet zeker bent van de vaardigheden van groene vingers, kunt u een bezoek brengen aan een landschapstuincentrum zoals dat van Erik Helland in Sioux Falls. Een landschapstuincentrum is gespecialiseerd in kamerplanten en kan u daarom helpen bij het kiezen van de juiste plant voor uw huis.

Afhankelijk van het type kamerplanten dat je hebt gekozen, moet je ook rekening houden met de lichtomstandigheden in je huis. Meestal geven gebladerte kamerplanten de voorkeur aan 70 o F overdag en 60 o F ‘s nachts. Bloeiende planten daarentegen geven de voorkeur aan lagere temperaturen omdat ze ‘s nachts moeten herstellen van hun vochtverlies. Idealiter gedijen uw planten in een gematigde kamer met dezelfde temperatuur als de rest van uw huis.

Het is essentieel om kamerplanten in een warm, vochtig klimaat te houden om te gedijen. Je moet biologische potgrond voor je planten kiezen en ervoor zorgen dat deze goed gedraineerd is om te voorkomen dat stilstaand water ze aantast. Als je het niet prettig vindt om je eigen potgrond te mengen, kun je een mix van kiezelstenen op de bodem van je potten gebruiken. Als de afvoergaten in uw container verstopt zijn, moet u deze regelmatig legen om te voorkomen dat u tijd verspilt aan het schoonmaken ervan.