Wil je een tropische kamerplant zonder het barre klimaat, overweeg dan Begonia’s. Hun kleurrijke blad is aantrekkelijk en ze zijn gemakkelijk te verzorgen. Begonia’s hebben een hogere luchtvochtigheid en frisse lucht nodig om te gedijen. Kies een soort met decoratief blad zoals de olijfgroene Begonia metallica. Je kunt ook Begonia masoniana proberen, die grote, groene gebobbelde bladeren heeft. De kleinere roze-gevlekte vari√ęteiten worden serratipetala genoemd.

Als je niet zeker weet welk type kamerplant bij je past, hurk dan naast je plant en kijk omhoog. Als het de lucht niet kan zien, moet je het verplaatsen. Overvoeding veroorzaakt eerder schade dan ondervoeding, dus u kunt uw plant gerust met rust laten als u het niet zeker weet. Vergeet niet dat kamerplanten om de paar dagen een lichte verneveling van water nodig hebben.

Als je een beginner bent in het houden van kamerplanten, kun je beginnen met deze gemakkelijk te verzorgen planten. Hoewel ze niet veel water nodig hebben om te overleven, hebben ze wel lichte verneveling nodig om ze gezond te houden. Een beetje kennis over de juiste manier om ze water te geven, zal het proces gemakkelijker maken. En zolang je eraan denkt om ze niet te veel water te geven, zullen ze jarenlang gelukkig en gezond zijn. Maak je dus geen zorgen, er zijn veel redenen om voor kamerplanten te zorgen.

Je kunt proberen je eigen kamerplanten in een pot te kweken. Als je niet de ruimte hebt voor een echte tuin, kun je een bak kopen waarmee je een paar planten binnen kunt houden. U kunt de maat kiezen die het beste bij uw plant past. Als je geen natuurliefhebber bent, kun je ook een terracotta pot gebruiken. Ze zijn geweldig voor cactussen en vetplanten.

Gemeenschappelijke kamerplanten zijn meestal semi-tropische of tropische epifyten. Vetplanten en cactussen zijn goede keuzes voor een huis omdat ze bestand zijn tegen een breed scala aan temperaturen. Sommige van deze planten hebben weinig licht en vocht nodig. Je zult dus een pot willen kiezen die een verscheidenheid aan licht en vocht biedt om ervoor te zorgen dat ze gelukkig leven en bloeien. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de pot de juiste maat heeft voor de plant.

De meeste kamerplanten hebben wortels, die zich in de onderste tweederde van de pot bevinden. Je kunt ze niet detecteren door te kijken, maar je kunt ze gemakkelijk vinden door ze te voelen. Om te testen op wortels, steekt u eenvoudig uw vinger in de grond, ongeveer vijf centimeter diep. Als je het niet zeker weet, kun je een maatlepel of een kopje gebruiken om de hoeveelheid wortelmassa te bepalen. Dan kun je bepalen of er al dan niet wortels zijn.

Over het algemeen hebben de meeste kamerplanten slechts matige verlichting nodig. De meeste planten geven de voorkeur aan 70 tot 80oF gedurende de dag en 60 tot 68oF ‘s nachts. Bloeiende kamerplanten hebben, vooral ‘s nachts, lagere temperaturen nodig om fysiologisch herstel van vochtverlies te bewerkstelligen. Ze moeten in fel licht blijven, niet in direct zonlicht. Ze moeten regelmatig worden verneveld. Deze plant heeft een heldere, indirecte lichtbron nodig. Een lichte kamer in de schaduw is het beste.