Heesters zijn meerjarige houtachtige planten met meerdere stengels die boven de grond groeien. Ze zijn meestal bladverliezend, maar kunnen ook groenblijvend zijn. Ze verschillen van bomen door meerdere stengels, een kortere hoogte en het ontbreken van een stam. Hier is een korte beschrijving van wat een struik is. Het zijn geen bomen. Als je in de war bent, probeer dan over deze planten te lezen. Ze vormen een geweldige aanvulling op elke tuin.

In tegenstelling tot bomen zijn struiken meestal korter en hebben ze meerdere stengels die dicht bij de grond groeien. Ze zijn minder dan twaalf voet (4 m) lang en kunnen variëren van drie tot acht centimeter breed. Voor elk klimaat en elke tuinstijl kunt u een variëteit kiezen. Je kunt zelfs variëteiten vinden die kunnen worden gebruikt als sier- en accentplanten. Ze zijn een uitstekende keuze als u een dramatisch tuinontwerp wilt maken.

Struiken hebben veel toepassingen. Ze kunnen in tuinen worden gebruikt om de luchtkwaliteit te verbeteren en verontreinigende stoffen te filteren. Ze kunnen erosie helpen bestrijden en schaduw bieden aan wilde dieren en insecten. Bovendien zijn ze relatief onderhoudsarm. Japans buxus is een bekend voorbeeld. Het wordt drie voet hoog en kan een accentplant in uw tuin zijn. Het is een geweldige accentplant voor elk gebied. Een simpele groene struik die weinig verzorging nodig heeft is de Japanse Buxus.

Een verscheidenheid aan struiken kan seizoensgebonden schoonheid toevoegen aan uw landschap. Bladverliezende struiken produceren in het voorjaar grote hoeveelheden bloemen en in de herfst bessen. Een bladverliezende struik zorgt voor winterinteresse en je kunt verschillende vormen en texturen mixen en matchen. Bovendien zijn struiken goed voor het milieu, omdat ze de afvoer van regenwater en luchtvervuiling kunnen verminderen. Ten slotte zijn ze gemakkelijk te kweken en gaan ze jaren mee.

Het gebladerte van een struik kan worden bijgesneden en het kan worden geknipt als vormsnoei om een ​​haag te creëren. Voor een vormsnoei-effect kunnen de juiste heesters als vormsnoei worden gesnoeid. Dit soort planten ontwikkelt dichte, bladachtige takken die vaak erg aantrekkelijk zijn. Sommige soorten struiken zijn geschikt om in een boom te worden geënt. Vervolgens kunnen deze bomen in uw tuin worden getransplanteerd.

De eerste stap bij het planten van een houtachtige plant is het graven van een gat dat groot genoeg is voor de kluit. Als u een boom plant, moet u deze opmeten om ervoor te zorgen dat deze voldoende zon krijgt. In het ideale geval zal het minstens drie voet lang zijn. De kluit van je struik zal ongeveer twee tot vier voet lang zijn. Als het eenmaal is gegroeid, kun je meer toevoegen, maar voor de meeste mensen is een boom het niet waard.

Heesters kunnen worden ingedeeld op basis van hun hoogte en bladtype. Kleine struiken met dicht gebladerte hebben bladeren die zeventig tot honderd procent van de plant bedekken. Middelgrote struiken daarentegen zijn meer afgerond. Deze planten zijn meestal tussen de twee en acht meter hoog en groeien in de volle zon. Ook binnen vind je dit soort planten. Ze kunnen worden gekweekt als kamerplanten.